Till de små!

Eftersom vi mest äter vegetariskt här hemma nu så undrade jag lite över vad Agnes behöver få i sig, osv. så jag tog och frågade på BVC.
Dom sa att det var jättebra att vi ger henne älgkött och fisk och att hon absolut inte behöver något annat än det om vi följer tallriksmodellen, men om vi äter vegetariskt så måste vi tänka på att lägga till proteinrik mat som bönor, liser m.m. så vi ska kolla upp vad det kan vara.

Hon berättade även att älgkött är det nyttigaste man kan äta i köttväg eftersom älgen äter från naturen och inte äter en massa gifter och annat. Men att det är väldigt smal mat så man bör lägga till lite olja när man ska ge till barnen.

Sen fick vi veta att barn helst inte ska äta korv och inte oftare än en gång i veckan eftersom det innehåller så lite kött, så mycket härdade fetter och dessutom en del salt. Men det farligaste är de härdade fetterna.

Vi skulle försöka ge Agnes broccoli, ärtor, morötter, vitkål m.m. Men det verkar kunna bli svårt för våran kräsna dam.
Man ska inte bara ge barnen sallad, gurka och tomat, för det innehåller alldeles för lite nyttigheter.

Nu har jag kommit fram till att hon ändå bara äter det hon vill och att vi kan ta oss i brasan om att hon äter det vi vill, så det gör nästan detsamma. Och dessutom så har dom alltid sagt att dom måste få äta det dom vill äta och att man inte ska tjata i dom mat såå.. vi får fortsätta försöka och vi ska även försöka vara duktigare för oss själva på det där med bönor och linser.
2009-10-11 @ 20:25:03 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback