Svar på fråga!

Kort sagt: Tycker industrin är vidrig.
Längre förklaring:
I Sverige är det förbjudet att slakta kalvar endast för löpens skull.. vilket gör att det inte räcker med löpe för att göra all den ost som går åt.
Där istället importerar vi löpen från andra länder, där det INTE är förbjudet att slaka kalvar enbart för löpens skull. Så vad är skillnaden?
Samma mängd går åt,men vi låter någon annan göra det smutsiga jobbet.
I vissa länder sätter man in en maskin i kalvmagen medans kalven lever, vilket kan ge lite mer löpe, men vilket också är fruktansvärt plågsamt för kalven, och kalven dör till slut.
Detta är också förbjudet i Sverige.



Varför gillar du inte löpe?


Kort sagt: Jag tycker industrin är vidrig.
Längre förklaring:
I Sverige är det förbjudet att slakta kalvar endast för löpens skull.. vilket gör att det inte räcker med löpe för att göra all den ost som går åt.
Där istället importerar vi löpen från andra länder, där det INTE är förbjudet att slaka kalvar enbart för löpens skull. Så vad är skillnaden?
Samma mängd går åt,men vi låter någon annan göra det smutsiga jobbet.
I vissa länder sätter man in en maskin i kalvmagen medans kalven lever, vilket kan ge lite mer löpe, men vilket också är fruktansvärt plågsamt för kalven, och kalven dör till slut.
Detta är också förbjudet i Sverige.
Men vi stödjer gärna dom som gör det åt oss.

Jag däremot tycker att det är enkelt att välja en ost som inte innehåller löpe.. det gäller bara att hitta en eller flera goda ostar, och hålla sig till dom. 
Däremot blir det lite svårare när man ska köpa philadelpiaost, vad man ska köpa istället.
Men eftersom det händer en gång om år ungefär, så har jag inte brytt mig om att kolla upp det.
2012-07-13 @ 11:18:56 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback