Höstglädje
Rostade rotsaker med färsbiffar och lingonyoghurt!

Rotsaker:
Ta vilka rotsaker du vill, men t.ex kålrot, morot, potatis, sötpotatis, lök & rödbetor.
Skala & skär. (Lämna gärna skalet kvar på potatisen)
Olja, salt & peppar. In i ugnen på 225 grader i 30 minuter.
Färsbiffar:
Älgfärs, 1 ägg och valfria kryddor, exempel: salt, peppar & färsk basilika.
Rör om, forma till biffar & stek ca. 3 minuter på varje sida.
Lingonyoghurt:



Rotsaker:
Ta vilka rotsaker du vill, men t.ex kålrot, morot, potatis, sötpotatis, lök & rödbetor.
Skala & skär. (Lämna gärna skalet kvar på potatisen)
Olja, salt & peppar. In i ugnen på 225 grader i 30 minuter.
Färsbiffar:
Älgfärs, 1 ägg och valfria kryddor, exempel: salt, peppar & färsk basilika.
Rör om, forma till biffar & stek ca. 3 minuter på varje sida.
Lingonyoghurt:
5-7 msk yoghurt
1 dl lingon
1,5 msk socker (muskovado eller rårörs helst)
Salt & peppar
Blanda!!
Enkelt va?? Min man jublade, och min smaklökar med :)
1 dl lingon
1,5 msk socker (muskovado eller rårörs helst)
Salt & peppar
Blanda!!
Enkelt va?? Min man jublade, och min smaklökar med :)
Kommentarer
Trackback