Underbar fisksoppa

400g torskfilé
2 potatisar
1 gul lök
2 tomater
1 pkt saffran
1 tsk curry
1 msk smör
2 dl vitt vin
1 dl mjölk
ca. 3 dl grönsaksbuljong
Salt & peppar
Dill

Gör såhär:
Skala potatisen och löken och skär i små bitar.
Skålla och sen skala tomaterna, skär dem sedan med de övriga grönsakerna till små bitar.
Fräs potatis och löken i smör i ca. 3 minuter på svag värme i kastrull. (De ska inte få färg.)
Blanda tomattärningarna, tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med i någon minut.
Tillsätt vin och buljong och låt puttra några minuter.
Vispa ner mjölken och smaka av med salt och peppar.
Lägg i fisken i småbitar och sjud den några minuter.
Strö över dill och servera het!


2011-06-07 @ 20:49:17 Recept Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback