2012, rasistens jul.

Allt i hela Sverige kretsar kring pepparkakor i luciatåg, SVT:s FÖRBÄTTRING (ja, att dom klippt bort steriotyperna av juden och "negern")  Tin Tin, m.m, m.m.
Jag är så trött på det här att jag till slut skriver om det själv!

Till er som får julen förstörd: 
Om det är så att ni får julen "förstörd" av att dom klippt bort två rasistiska steriotyper ur SVT:s BARNPROGRAM... så måste jag ändå säga att ni hade en bra nog patetisk jul, så det kan nog inte bli mer synd om er ändå. Men om det ÄR så att ni är MOGNA för att tänka om, så ka ni ju kanske läsa det här!

Här har ni läsvärt!

"Vet ni inte vad en Blackface/Pickaninny” är så får ni en kort sammanfattning här:
Det är en djupt rasistisk nidbild om amerikanska svarta som spreds under samma tidsperiod som vi i Sverige vevade runt med Rasbiologi och det Rasbiologiska Institutet.
De framställdes som slöa och dumma individer som inte kunde ta hand om sig själva, de var promiskuösa och gudalösa som skulle behandlas som en lägre stående klass.

Om ni fortfarande anser att vår korta tradition av några tecknade serier är viktigare än att avliva en kvarleva från en tidsepok som skapade en av vår tids största massmördare så kan jag bara be er att tänka efter en gång till. För denna nidbild är fullt jämförbar med bilden av ”Der Ewige Jude” som spreds av det tyska propagandamaskineriet under 30-talet" 

http://niklasstarow.wordpress.com/2012/12/14/vet-du-vad-en-blackfacepickaninny-ar/

Och där ansåg jag att det var totalt onödigt att ha kvar den bilden, och skulle bli mer upprörd om jag såg den där! För nog fasen vill jag att Sverige ska vara ett land som ska UTVECKLAS och FÖRBÄTTRAS.
Inte stanna kvar i det förfluta, där vi gärna förnedrar människor, bara för att det alltid varit så!!.. 

Skulle kunna skriva hela natten, men måste avsluta Nu, så det blir säkert mer text i dagarna istället.
Men avslutar med att skriva: 
SNÄLLA SVERIGES BEFOLKNING.... Tänk efter lite, SNÄLLA... VARFÖR måste vi behålla sådant som är förnedrande för andra? Sådant som faktiskt På RIKTIGT kan förstöra vissa människors jul?
Varför måste vi, BARA FÖR ATT..? 
Kan vi inte bara ÄLSKA varandra, GE och TA EMOT kärlek åt alla håll? 
Varför kan vi inte bara DELA på den här jorden och göra allt vi kan för att alla på den ska få må bra? 

2012-12-16 @ 23:19:00 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: jenny

Word! Bra sagt Kicki! Peace :-)!

Svar: Tack Jenny!!! Vad glad jag blir :)
Kicki

2012-12-19 @ 00:06:18
Postat av: Angelica

Är så sjukt trött på Sverige när det kommer till hela den här frågan.. för ingen politiker vill så mycket som peta i den (och dom som gör det står tyvärr ofta för vad som kan anses som tvivelaktiga värderingar). Man får inte ens säga ordet "svensk" om nån idag utan att pekas ut som rasist för att man gör skillnad på folk och folk, då kan jag känna att det gått lite för långt! Hänger inte alls med i barnprogrammen och det du skriver om men håller helt med, varför kan vi inte bara acceptera varandra och fokusera på det bra istället? Saknar dig by the way <3 God jul vännen!

Svar: Ja, jag kan förklara nästa gång vi ses, vilket jag hoppas är SNART!!! Saknar DIG!! KRAMAR
Kicki

2012-12-22 @ 00:57:32
URL: http://anejlica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback